Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin do stołówki szkolnej w 2024 roku

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
4 grudnia 2023

O G Ł O S Z E N I E

O   P U B L I C Z N Y M    K O N K U R S I E   O F E R T

 

Postępowanie prowadzone jest zgodnie z zasadami udzielania zamówień publicznych o wartości poniżej kwoty 130.000 zł netto (§ 5 ust.1 pkt. b) zał. nr 1 do Zarządzenia nr 172/2020 Prezydenta Miasta Konina z dnia 22 grudnia 2020 roku w sprawie dokonywania zakupów dostaw, usług lub robót budowlanych o wartości poniżej kwoty 130.000 zł netto ze środków budżetu Miasta Konina.

I. Zamawiający

Szkoła Podstawowa nr 8

z Oddziałami Integracyjnymi

im. Powstańców Wielkopolskich  

ul. Wyszyńskiego 24

62-510 Konin

Telefon: 63 242 48 86

 

 

II. Przedmiot zamówienia

  1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i wędlin do stołówki szkolnej w 2024 roku.
  2. Nomenklatura – liczbowo i słownie – wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV) 15100000-9  produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.
  3. Zakres przedmiotowy zawiera załącznik nr 2 Formularz cenowy, (zawiera pozycje wymagane przez Zamawiającego wraz z ilościami).
  4. Wykonawca będzie dostarczał produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę artykułów spożywczych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia.
  5. Towar winien być przewożony w opakowaniach do tego przeznaczonych (np. typu Euro z pokrywą) wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, czyste, nie uszkodzone i nie zamoczone, bez śladów pleśni i obcych zapachów.
  6. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów do siedziby Zamawiającego własnym transportem na własny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. 2020r. poz. 2021 ze zm.) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych, Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dostarczenia produktów.
  7. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar pomagał przy jego rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego oraz był obecny podczas sprawdzenia zgodności towaru z zamówieniem.
  8. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym orzeczeniem lekarskim dla celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na żądanie Zamawiającego podczas przyjęcia dostawy.
  9. Wykonawca gwarantuje, że wytworzone i dostarczone towary spełniają wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego.

10. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać Zamawiającemu przedmiot zamówienia (zwany dalej również towarem) partiami, na podstawie zamówień określających asortyment i ilość w jak najkrótszym czasie, jednak nie dłuższym niż w 48 h od daty zamówienia. W szczególnych przypadkach wynikających
z potrzeby Zamawiającego Wykonawca przyjmie doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji. Dostawy powinny się odbywać do godziny 09:30.

11. Zamawiający składać będzie zamówienie telefonicznie lub e-mailem.

12. Ilość podana w załączniku nr 2 do ogłoszenia, może ulec modyfikacjom (zwiększeniu/zmniejszeniu) w trakcie obowiązywania umowy.

13. Zamawiający przewiduje możliwość złożenia zamówienia na asortyment nie przewidziany w załączniku nr 2 w ramach tej samej grupy artykułów objętych zamówieniem (w takim przypadku Wykonawca sprzedaje towar w możliwie najniższych korzystnych cenach).

14. Pozostałe warunki zamówienia zostały określone w Projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 3 do ogłoszenia.

 

Pełna treść ogłoszenia w załączniku.

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:Szkoła Podstawowa nr 8 w Koninie
Data utworzenia:2023-12-04
Data publikacji:2023-12-04
Osoba sporządzająca dokument:Mirosław Małuszek
Osoba wprowadzająca dokument:Daniel Wyderkiewicz
Liczba odwiedzin:310